^Naar boven
facebook-icon        Google-Photos-icon-logo2        youtube

Foto's

Invalid RSS link or you're not allowed to read this Picasa gallery or album.

Alde Kolder

In het jaar 2000 is het Histoarysk Selskip AldeKolder, kortweg AldeKolder opgericht. Het doel van AldeKolder is het verzamelen,vastleggen en openbaar maken van cultureel historische gegevens met betrekking tot de dorpen Oudega en Kolderwolde, dit in de meest ruime zin van het woord. Onder vastleggen wordt ondermeer verstaan het “digitaal” verzamelen van foto’s en bewegende beelden met zover mogelijk een omschrijving van hetgeen op deze beelden staat. Daarnaast het digitaliseren van archieven met betrekking tot onze dorpen. Ook actuele activiteiten worden van tijd tot tijd digitaal vastgelegd voor latere tijden.
Verdere activiteiten bestaan uit het zo eens in de een a twee jaar houden van een dia/film avond, organiseren van de monumentendag in de kerk en van tijd tot tijd publicaties van historische feiten en gebeurtenissen in het dorpskrantje.
Met betrekking tot de verzameling is de huidige doelstelling om met name materiaal van zo 1960 tot 2000 te verkrijgen. Een ieder die materiaal denkt te hebben kan contact opnemen.
 
 
Contactpersoon:
 
Andries Visser
Sanne Windwei 1
8582 KP Oudega (G.S.)
tel. 0514-604848
 
e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Cultureel nieuws

Copyright © 2014. Oudega-Kolderwolde.nl Rights Reserved.